Doskonały
wynalazek. Świetnie pasują do pieczywa z domowego wypieku. Smakują wspaniale.
Zawsze zastanawiałam się, która wersja smakuje mi najbardziej. Brałam jeden kęsik
masła pomidorowego i myślałam – tak, to jest to. Potem próbowałam
cytrynowo-tymiankowego i stwierdzałam, że jednak ono jest lepsze. Następnie zjadłam
pajdę chleba z masłem czosnkowym i dochodziłam do wniosku, że wszystkie są
genialne. Do tego genialnie proste w wykonaniu. Bo z prostych, lecz bardzo
aromatycznych składników. Troszeczkę obawiałam się, jak będzie smakować masło z
suszonymi pomidorami ponieważ jadłam je /pomidory/ wcześniej jedynie jako
skromny dodatek do kotletów mielonych. Wyszło bardzo smacznie. Dodam
jeszcze, że pomidory siekałam, bo na moją skromną porcję nie chciało mi się
wyciągać blendera. I jeszcze jedno. Przepis zaczerpnęłam z programu Rewolucje
na talerzu w TVN Style.
MASŁA
SMAKOWE
Z
suszonymi pomidorami:
50g
masła
2
suszone pomidory
Wszystkie
składniki zmiksować.
Z natką pietruszki i czosnkiem:
50g
masła
1
starty ząbek czosnku
1
łyżeczka posiekanej natki pietruszki
Wszystkie
składniki wymieszać.
Ze skórką cytrynową, tymiankiem i
pieprzem:
50g
masła
1
łyżeczka startej skórki cytrynowej
1
łyżeczka tymianku
Wszystkie
składniki wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz