TRUFLE
CZEKOLADOWE Z SZAMPANEM
Składniki:
200g
gorzkiej czekolady
6 łyżek
zaparzonego espresso
2 łyżki
miodu
2 łyżki
szampana
1 łyżka
kakao
Czekoladę
rozpuścić. Dodać kawę, szampan i miód. Formować małe kuleczki. Obtoczyć w
kakao. Schłodzić.
TRUFLE
Z PŁATKAMI MIGDAŁÓW
Składniki:
200g
gorzkiej czekolady
200g
serka kremowego
¼
szklanki miodu
1 łyżka
Likieru Amaretto
½
szklanki płatków migdałów
Serek połączyć
z płynnym miodem. Dodać czekoladę rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Dodać pozostałe
składniki. Wymieszać. Schłodzić przez
2 godziny. Formować małe kulki.
2 godziny. Formować małe kulki.
Dekoracja:
150g
gorzkiej czekolady lub
150g
drobno siekanych orzechów laskowych
Obtaczać
je w orzechach lub w rozpuszczonej czekoladzie. Przechowywać w lodówce do 7
dni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz