JABŁKA Z ŻURAWINĄ POD KRUSZONKĄ
Z MUSLI
Jabłka:
8 jabłek
4 łyżki cukru
1 laska wanilii
½ łyżeczki cynamonu
1 cytryna
2 łyżki suszonej żurawiny
2 łyżki suszonej żurawiny
Na gorącej patelni rozpuścić
cukier na karmel. Dodać 4 starte jabłka. Dodać wanilię i cynamon. Dodać
pokrojone 4 jabłka. Dodać skórkę z całej cytryny. Dodać sok z połowy cytryny. Wymieszać. Jabłka przełożyć do naczynia do zapiekania. Posypać żurawiną.
Kruszonka:
30g masła
3 łyżki mąki pszennej
1 łyżka cukru brązowego
4 łyżki musli
Zimne masło rozetrzeć z mąką i cukrem.
Dodać musli. Kruszonkę wysypać na jabłka. Zapiekać przez 15 minut w
temperaturze 200°C .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz