poniedziałek, 18 lutego 2013

CIASTO KAKAOWE W KUBKACH Z MIKROFALÓWKI

Na przepis na ciasto z mikrofali natrafiłam przypadkiem. Kilka razy próbowałam odnaleźć stronę internetową z której go spisałam, lecz okazało się to zbyt zawiłe. Ciasto upiekło się błyskawicznie. Trzy minuty i po krzyku. Smakowało jak typowy ‘murzynek’, choć było bardziej zwarte. Dla tych, którzy murzynki tylko tolerują, radzę wlać ciasto maksymalnie do połowy wysokości filiżanki. Cała porcja to zdecydowanie za dużo dla jednej osoby. Polecam zdecydowanie smaczniejszą wersję, czyli Czekokubki.







CIASTKO KAKAOWE W KUBKACH I Z MIKROFALÓWKI
Składniki:
8 łyżek mąki pszennej
6 łyżek cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
2 łyżki kakao
2 jajka
9 łyżek mleka
5 łyżek oleju
½ łyżeczki proszku do pieczenia
Ubić jajka. Dodać pozostałe mokre składniki. Dodać suche składniki. Wymieszać. Masę rozlać do 4 filiżanek, do połowy wysokości. Piec w mikrofalówce na maksymalnej mocy przez 3 i pół minuty.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz