Pomysł na tak przygotowanego banana podała Pani
Ania Starmach w programie Pyszne 25. Było to chyba przy okazji robienia
bananowych placuszków w serii o pysznych śniadaniach. Banany smażyły się dość długo.
Na szczęście nie trzeba było ich pilnować. Skórka świetnie chroniła miąższ. Gdy
banan był już calutki czarny, jego środek rozpływał się pod wpływem temperatury.
Po rozkrojeniu, skórka wypełniona była bardzo słodkim bananowym musem. Dla
złagodzenia tej słodyczy proponuję dodanie gałki lodów lub bitej śmietany.
BANAN SMAŻONY W SKÓRCE
Składniki:
2 banany
2 łyżki bitej śmietany
2 gałki lodów
Banany smażyć na gorącej patelni
do momentu, aż będą całe czarne. Podawać z kleksem bitej śmietany i gałką
lodów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz