SERNIK W CIEŚCIE KAKAOWYM
Ciasto:
400g mąki pszennej
200g cukru pudru
200g masła
3 żółtka
50g kakao
4 łyżki śmietany
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Z tych składników zagnieść ciasto.
Podzielić na 2 części. Jedną część ciasta wyłożyć na blachę o wymiarach 25 x 35 centymetrów . Drugą część ciasta schłodzić w lodówce.
Ser:
250g masła
2 budynie waniliowe w proszku
4 jajka
400g cukru pudru
Masło utrzeć z cukrem. Dodać żółtka, ser i budyń. Dodać ubitą pianę z białek. Wymieszać. Masę wylać na ciasto. Na wierzch zetrzeć schłodzone ciasto. Piec w temperaturze 180°C przez 60 – 75 minut. Po wystudzeniu, ciasto można posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz