BABECZKI JOGURTOWE Z
MAKARONOWYM KREMEM
Składniki:
125g jogurtu naturalnego
75g roztopionego masła
2 jajka
1 cytryna
150g mąki pszennej
½ łyżeczki sody
¼ łyżeczki soli
125g cukru
Do jogurtu dodać masło, jaja i skórkę z cytryny. Roztrzepać.
Wsypać suche składniki. Krótko wymieszać. Wlać do foremek. Piec w temperaturze 170°C przez 30 minut.
Krem:
75g masła
300g serka kremowego
6 łyżek cukru pudru
Masło utrzeć z cukrem. Wymieszać z serkiem. Cienka końcówką
wyciskać wzorki makaronu spaghetti.
Imitacja spaghetti z klopsikami:
12 czekoladek Ferrero Rocher
1/3 szklanki dżemu truskawkowego
2 kostki białej czekolady
Czekoladki (klopsiki) obtoczyć w dżemie (sos pomidorowy). Ułożyć na kremie (spaghetti) na babeczce. Na wierzch zetrzeć czekoladę (parmezan).
Imitacja spaghetti z klopsikami:
12 czekoladek Ferrero Rocher
1/3 szklanki dżemu truskawkowego
2 kostki białej czekolady
Czekoladki (klopsiki) obtoczyć w dżemie (sos pomidorowy). Ułożyć na kremie (spaghetti) na babeczce. Na wierzch zetrzeć czekoladę (parmezan).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz