czwartek, 9 stycznia 2014

LIZAKI Z BIAŁEJ CZEKOLADY Z ŻURAWINĄ

Lorraine Pascale, w swoim programie, zaproponowała sposób na szybkie, ale efektowne słodycze. Lizaki z białej czekolady z żurawiną. Było to dosłownie 5 minut pracy, plus chwila na chłodzenie. Lizaki prezentowały się sympatycznie. Żurawina świetnie pasowała do kremowego tła czekolady, a do tego wzbogacała jej smak o lekko kwaskową nutę. Dodała jej nieco świeżości. Z jednej tabliczki czekolady udało mi się zrobić 6 lizaków. Smakołyk ten nadaje się w szczególności dla osób mocno kochających słodycze. Dla mnie biała czekolada była zbyt słodka, dlatego po jednej porcji miałam już dość. Żurawina bardzo fajnie łagodziła odczucie to słodkości.






LIZAKI Z BIAŁEJ CZEKOLADY Z ŻURAWINĄ
Składniki:
100g białej czekolady
1 łyżka suszonej żurawiny
6 patyczków do lizaków
Czekoladę roztopić. Patyczki ułożyć na pergaminie. Wylewać wokół końca patyczka po jednej łyżce czekolady, tworząc koło. Posypać posiekaną żurawiną. Schłodzić.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz