Lorraine Pascale, w swoim programie,
zaproponowała sposób na szybkie, ale efektowne słodycze. Lizaki z białej
czekolady z żurawiną. Było to dosłownie 5 minut pracy, plus chwila na
chłodzenie. Lizaki prezentowały się sympatycznie. Żurawina świetnie pasowała do
kremowego tła czekolady, a do tego wzbogacała jej smak o lekko kwaskową nutę. Dodała
jej nieco świeżości. Z jednej tabliczki czekolady udało mi się zrobić 6 lizaków.
Smakołyk ten nadaje się w szczególności dla osób mocno kochających słodycze.
Dla mnie biała czekolada była zbyt słodka, dlatego po jednej porcji miałam już dość.
Żurawina bardzo fajnie łagodziła odczucie to słodkości.
LIZAKI
Z BIAŁEJ CZEKOLADY Z ŻURAWINĄ
Składniki:
100g
białej czekolady
1 łyżka
suszonej żurawiny
6
patyczków do lizaków
Czekoladę
roztopić. Patyczki ułożyć na pergaminie. Wylewać wokół końca patyczka po jednej
łyżce czekolady, tworząc koło. Posypać posiekaną żurawiną. Schłodzić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz