środa, 11 grudnia 2013

LEKKIE BROWNIE

Lekkie Brownie, to brownie na bazie kakao zamiast czekolady. Po przeczytaniu przepisu, spodziewałam się murzynka, ale to naprawdę było brownie. Mocno kakaowe, słodkie, lepkie. Nic dodać, nic ująć. Przepis Donny Hay.







LEKKIE BROWNIE
Składniki:
150g masła
¾ szklanki cukru
1 ¼ szklanki kakao
3 jaja
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
½ szklanki mąki
Masło stopić z cukrem i kakao. Dodać jaja i ekstrakt. Wsypać mąkę. Ciasto przelać do kwadratowej formy 20x20. Piec w temperaturze 160°C przez 35 minut. Wierzch posypać cukrem pudrem.









1 komentarz:

  1. Właśnie takie lekkie brownie jest bardzo fajne, w szczególności kiedy mamy zamiar robić to ciasto latem. Ja bardzo chętnie wykonuję to ciasto z przepisu https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/porady/desery-i-przekaski/jak-upiec-idealne-brownie/ i jak najbardziej za każdym razem wychodzi tak samo pyszne.

    OdpowiedzUsuń