czwartek, 4 kwietnia 2013

LINGUINI Z WĘDZONĄ MAKRELĄ


Przepis Nigellissimy. Tradycyjnie już udany. Lekko słodkawy smak. Przyczyniły się do tego zarówno rodzynki, jak i wędzona ryba. Nie zapominajmy też o orzechach. Wszystko komponowało się bardzo dobrze. Polecam fanom makaronu, którym znudził się już sos pomidorowy.




LINGUINI Z WĘDZONĄ MAKRELĄ
Składniki:
300g makaronu linguini
100g rodzynek
1 łyżka oliwy
1 cebula
125ml białego wina
1 wędzona makrela
1 łyżeczka kaparów
1 łyżka koperku
1 łyżka orzechów pini
Cebulę smażyć na oliwie. Wlać wino. Dodać mięso obrane z makreli. Wsypać namoczone we wrzątku rodzynki. Dodać posiekane kapary. Smażyć przez 4 minuty. Dodać ugotowany makaron. Posypać orzeszkami i koperkiem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz