Przepis Nigellissimy. Tradycyjnie już
udany. Lekko słodkawy smak. Przyczyniły się do tego zarówno rodzynki, jak i
wędzona ryba. Nie zapominajmy też o orzechach. Wszystko komponowało się bardzo
dobrze. Polecam fanom makaronu, którym znudził się już sos pomidorowy.
LINGUINI
Z WĘDZONĄ MAKRELĄ
Składniki:
300g
makaronu linguini
100g
rodzynek
1
łyżka oliwy
1
cebula
125ml
białego wina
1
wędzona makrela
1
łyżeczka kaparów
1
łyżka koperku
1
łyżka orzechów pini
Cebulę
smażyć na oliwie. Wlać wino. Dodać mięso obrane z makreli. Wsypać namoczone we
wrzątku rodzynki. Dodać posiekane kapary. Smażyć przez 4 minuty. Dodać
ugotowany makaron. Posypać orzeszkami i koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz