BABECZKI VICTORIA’S SPONGE
Ciasto:
170g mąki pszennej
1 ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
170g masła
120g cukru
3 jaja
Masło utrzeć z cukrem. Kolejno dodawać jajka. Wsypać mąkę z
proszkiem. Napełnić foremki. Piec przez 25 minut w temperaturze 180°C .
Nadzienie:
100g dżemu truskawkowego
Babeczki wyjąć z papilotek. Przekroić na pół. Smarować dżemem.
Złożyć.
Krem:
200g serka kremowego
3 łyżki cukru pudru
200g owoców letnich
Serek utrzeć z cukrem. Smarować wierzch babeczek. Dekorować
owocami.
Koszyczek to dzieło Joli.
Został stosownie pokropiony podczas Święcenia Pokarmów, a potem solidnie wytarmoszony przez Natkę i Lalę w walce o czekoladowe pisanki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz