Podczas przeszukiwania magicznego pudełka
z przepisami, przewinęła się gdzieś nazwa Pudding Czekoladowy. Mimo drobnych
poszukiwań, nie udało mi się ponownie trafić na ten przepis, wiec poszukałam
godnego zastępcę. Pudding chlebowy z przepisu Marthy Stewart przesiąknięty wspaniałą gorzką czekoladą.
CZEKOLADOWY
PUDDING CHLEBOWY
Składniki:
300g
czerstwej chałki
1/3
szklanki rodzynek
Chleb
pokroić w grubą kostkę. Wymieszać z rodzynkami. Przełożyć do naczynia.
Sos:
2
szklanki mleka
90g
gorzkiej czekolady
1 łyżka
masła
2 jaja
½
szklanki cukru
1
łyżeczka ekstraktu waniliowego
Mleko
podgrzać. Rozpuścić w nim masło i czekoladę. Jajka utrzeć z cukrem. Dodać
wanilię i mleko. Zalać chleb. Docisnąć, żeby nasiąkł. Piec w temperaturze 180°C przez 25 minut. Wierzch
posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz