Po raz pierwszy spotkałam się z przepisem
na bananowe muffinki z tak dużą ilością bananow. Tak naprawdę stanowiły one
bazę całego ciasta. Do tego aromatyczne kakao, biała czekolada i muffinki
wyszły obłędne. Były bardzo lekkie i puszyste, co bardzo pozytywnie
mnie zaskoczyło. Smakowały wybornie. Przepis z programu Abc Gotowania.
BANANOWE
MUFFINY Z CZEKOLADĄ
Składniki:
4
banany
1 jajko
½
szklanki oleju
4 łyżki
jogurtu naturalnego
1 i ½
szklanki mąki pszennej
½
szklanki cukru
2 łyżki
kakao
¼
łyżeczki soli
1
łyżeczka proszku do pieczenia
1
łyżeczka sody
100g
gorzkiej czekolady
100g
białej czekolady
Banany
zmiksować na puree. Połączyć z mokrymi składnikami. Masę dodać do suchych
składników. Wymieszać. Wsypać pokrojoną czekoladę. Wymieszać. Nałożyć do
foremek. Piec w temperaturze 180°C
przez 20-25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz