czwartek, 11 lipca 2013

AŻUROWE NALEŚNIKI

Ażurowe naleśniki zobaczyłam po zabłąkaniu się na stronę Tipy.pl. Od razu przypadły mi do serca. Najlepsze były świeże, bo utrzymywały swą formę i były chrupiące. Po odstaniu, naleśniki straciły nieco fason, a tym samym chrupkość. Ciekawa była zabawa podczas nakładania ciasta, a sama forma podania naleśników robiła wrażenie. Moi ludzie bili się o to, kto zdobędzie dany wzór. Jeśli macie wolną chwilę, działajcie z ażurowymi naleśniczkami. Dzieciaki będą miały ubaw, a Wy możecie wyżyć się artystycznie.







AŻUROWE NALEŚNIKI
Składniki
½ szklanki mąki
1 jajko
1 szklanka mleka
½ łyżki cukru
1/8 łyżeczki soli
15g roztopionego masła
Wszystkie składniki wymieszać. Rękawem cukierniczym z małą okrągłą końcówką wyciskać ażurowe wzory. Usmażyć. Posypać cukrem pudrem.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz