Bardzo aromatyczne ciastka, dzięki sporej ilości
słodko-gorzkiej Marmolady Pomarańczowej. Ponieważ pomarańcze bardzo lubią
czekoladę, dodałam sporą jej ilość do ciasta. Gotowe. Wystarczy upiec i
zajadać. Wystarczą na długo.
POMARAŃCZOWE
BISCOTTI Z CZEKOLADĄ
Składniki:
3 jajka
2
szklanki mąki pszennej
½ szklanki
mąki pszennej pełnoziarnistej
2
łyżeczki proszku do pieczenia
¼ łyżeczki
soli
2 łyżki cukru
¾ szklanki
marmolady pomarańczowej
100g
posiekanej gorzkiej czekolady
Wszystkie
składniki zagnieść. Uformować dwa, lekko spłaszczone wałki. Piec w temperaturze
200°C przez 20 minut. Lekko przestudzone ciasto pokroić w skośne
kromki o grubości 1,5
centymetra . Piec je jeszcze przez 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz