poniedziałek, 13 czerwca 2016

POMARAŃCZOWE BISCOTTI Z CZEKOLADĄ

Bardzo aromatyczne ciastka, dzięki sporej ilości słodko-gorzkiej Marmolady Pomarańczowej. Ponieważ pomarańcze bardzo lubią czekoladę, dodałam sporą jej ilość do ciasta. Gotowe. Wystarczy upiec i zajadać. Wystarczą na długo.





POMARAŃCZOWE BISCOTTI Z CZEKOLADĄ
Składniki:
3 jajka
2 szklanki mąki pszennej
½ szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
¼ łyżeczki soli
 2 łyżki cukru
100g posiekanej gorzkiej czekolady
Wszystkie składniki zagnieść. Uformować dwa, lekko spłaszczone wałki. Piec w temperaturze 200°C przez 20 minut. Lekko przestudzone ciasto pokroić w skośne kromki o grubości 1,5 centymetra. Piec je jeszcze przez 15 minut.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz