Szybki i prosty do przygotowania deser. Mleko,
śmietanka, kawa i czekolada, to esencja jego smaku. Przepis z programu Martha
Bakes.
DESER
MOKKA
Składniki:
2 łyżki
żelatyny
¼ szklanki
wody
1
szklanka śmietanki 30%
110g
gorzkiej czekolady
½ szklanki
cukru
¼ łyżeczki
soli
2 łyżki
rozpuszczalnego espresso
2
szklanki mleka
Wodę
wlać do garnka. Żelatynę delikatnie rozsypać na powierzchni wody. Gdy
napęcznieje, lekko podgrzewać aby się rozpuściła. Wlać śmietankę. Dokładnie
wymieszać. Wsypać posiekaną czekoladę. Dodać cukier, sól, kawę. Wlać mleko.
Wymieszać. Przecedzić przez sito. Rozlać do kieliszków. Schłodzić.
Dodatkowo:
50g
gorzkiej czekolady
Czekoladę
posiekać. Udekorować zastygnięty krem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz