Postanowiłam, że wreszcie nadszedł
najlepszy moment na wykorzystanie zamrożonych truskawek z poprzedniego sezonu.
Moim zamiarem było połączenie przepisów z dwóch programów - bezy nadziewane
owocowym sorbetem według pomysłu Marthy Stewart oraz sorbet ze Zdrowia na
widelcu. Jak widać na załączonym obrazku, zaliczyłam tylko jedną bazę. Sorbet
był wspaniały, nad bezami muszę jeszcze popracować. Mała i prosta rzecz, a tak
cieszy podniebienie. Zwykły sorbet, owoce zmiksowane z cukrem, a miały tyle w
sobie mocy, że jeszcze do tej pory ślinka mi cieknie podczas oglądania go na
zdjęciach.
SORBET TRUSKAWKOWY
Składniki:
600g truskawek
200g cukru
100ml wody
½ cytryny
5 listków mięty
Wodę zagotować z cukrem.
Wszystkie składniki zmiksować. Zamrozić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz