piątek, 21 grudnia 2012

LUKIER KRÓLEWSKI I ROZTAPIAJĄCE SIĘ BAŁWANKI

Inspirację do zrobienia takich bałwanków znalazłam na Moich Wypiekach. Wyglądały tam cudnie, a pomysł ‘melted snowman’ był naprawdę dobry. Moje bałwany nie wyglądały tak efektownie, jak na w/w stronie. Z tzw. braku laku, czyli gładziutkich i okrąglutkich pianek ze sklepu, postanowiłam wykorzystać okazję i zrobić pianki w domu. Pianki wyszły.. jak to pianki. Smaczne, jeśli ktoś lubi cukier. Niestety nie udało mi się z nich wykroić równych walców na głowy bałwanków. Przypominały za to roztapiające się bałwany po wichurze z gradobiciem heheh. Wybaczcie. Na szczęście efekt i tak był niezły.
Przepis na Ciastka Roztapiające Się Bałwanki.


Bałwania rodzinka..





LUKIER KRÓLEWSKI
Składniki:
2 białka
3 szklanki cukru pudru
Białka utrzeć z cukrem. W zależności od pożądanej konsystencji, można zwiększyć lub zmniejszyć ilość cukru.








Bałwanek podczas śnieżycy..





Polecam bałwanki jako Świąteczne prezenty.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz