Co powstanie po połączeniu Muffinów Potrójnie Czekoladowych, ciastek oreo, kolorowych drażetek i czekoladowego ganache? Cudne
Sówki.
BABECZKI
SOWY
Muffinki:
250g
mąki pszennej
2
łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki
kakao
175g
cukru
250ml
mleka
90ml
oleju
1 jajko
1
łyżeczka ekstraktu waniliowego
50g
mlecznej czekolady
50g gorzkiej
czekolady
50g
białej czekolady
Do
suchych składników dodać mokre. Wymieszać. Wsypać posiekaną czekoladę. Ciasto
nałożyć do foremek. Piec w temperaturze 200°C przez 20 minut.
Czekoladowy ganache:
100g
gorzkiej czekolady
4 łyżki
śmietanki 30%
1 łyżka
cukru pudru
Czekoladę
rozpuścić ze śmietanką w kąpieli wodnej. Wymieszać z cukrem pudrem. Smarować
wierzch babeczek. Jeśli trzeba, wierzch babeczek należy ściąć na płasko nożem.
Dodatkowo:
24
ciastka Oreo
36 kolorowych
drażetek
Każde
ciastko rozdzielić na dwie części: z kremem i bez kremu. Dwa krążki z kremem
ułożyć na polewie czekoladowej jako oczy. Dwie drażetki ułożyć na białym kremie
jako źrenice. Można przykleić je odrobiną polewy. Jedną drażetkę ułożyć pionowo
jako dziób. Krążki ciastek bez kremu przekroić na pół. Dwie połówki ciastek
ułożyć nad oczami jako brwi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz