Mimo, że przedstawiałam Wam już Babeczki
z Kremem Kokosowym, te tutaj mają zdecydowanie inny wymiar. Wiórki kokosowe
znajdują się w cieście oraz na wierzchu babeczek, gdzie delikatnie otulają krem
z białej czekolady. A w środku... No właśnie. Inspiracja z Moich Wypieków
BABECZKI KOKOSOWE Z RAFFAELLO
Składniki:
150g masła
120g cukru
3 jaja
120g mąki pszennej
70g wiórków kokosowych
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki likieru kokosowego
Masło utrzeć z cukrem. Dodawać jajka. Wlać likier. Wsypać
suche składniki. Delikatnie wymieszać. Ciasto nałożyć do foremek. Piec w
temperaturze 170°C
przez 25 minut.
Nadzienie:
½ szklanki dżemu malinowego
Nadziać babeczki dżemem, używając rękawa cukierniczego.
Krem:
300ml śmietanki 30%
230g białej czekolady
Śmietankę podgrzać. Rozpuścić w niej czekoladę. Schłodzić
przez 12h. Ubić krem. Dekorować babeczki.
Dekoracja:
70g prażonych wiórków kokosowych
12 kuleczek kokosowych Raffaello
Wierzch babeczek posypać wiórkami. Ułożyć po jednej
kokosowej kulce na każdej babeczce.
.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz