Oto mus czekoladowy, po który można
sięgać bez wyrzutów sumienia. I to nie tylko dlatego, że używamy gorzkiej
czekolady. Każdy składnik tego deseru to dobrodziejstwo dla naszego organizmu. Zatem
cieszmy się, gdyż wiecie już zapewne, że czekolada i pomarańcza to duet, któremu
trudno się oprzeć. Inspiracja z programu Ewy Chodakowskiej, proporcje
składników wg mojego uznania. Polecam.
MUS CZEKOLADOWY Z JOGURTEM
Składniki:
100g gorzkiej czekolady
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej
4 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki prażonych orzechów laskowych
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać miód i skórkę
pomarańczową. Wymieszać z jogurtem. Mus przełożyć do pucharków. Posypać orzechami.
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńCałkiem fajne połączenie jeśli chodzi o czekoladę i jogurt. Ja takie rzeczy wykorzystuję do przepisów z https://wkuchnizwedlem.wedel.pl jeśli mam w zamiarze wykonanie jakiegoś pysznego deseru. Jak dla mnie jest to niewątpliwie najlepsze miejsce na zaciągnięcie inspiracji co do deserów czekoladowych.
OdpowiedzUsuń