wtorek, 9 lutego 2016

MUS CZEKOLADOWY Z JOGURTEM

Oto mus czekoladowy, po który można sięgać bez wyrzutów sumienia. I to nie tylko dlatego, że używamy gorzkiej czekolady. Każdy składnik tego deseru to dobrodziejstwo dla naszego organizmu. Zatem cieszmy się, gdyż wiecie już zapewne, że czekolada i pomarańcza to duet, któremu trudno się oprzeć. Inspiracja z programu Ewy Chodakowskiej, proporcje składników wg mojego uznania. Polecam.





MUS CZEKOLADOWY Z JOGURTEM
Składniki:
100g gorzkiej czekolady
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej
4 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki prażonych orzechów laskowych
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać miód i skórkę pomarańczową. Wymieszać z jogurtem. Mus przełożyć do pucharków. Posypać orzechami.






2 komentarze:

  1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  2. Całkiem fajne połączenie jeśli chodzi o czekoladę i jogurt. Ja takie rzeczy wykorzystuję do przepisów z https://wkuchnizwedlem.wedel.pl jeśli mam w zamiarze wykonanie jakiegoś pysznego deseru. Jak dla mnie jest to niewątpliwie najlepsze miejsce na zaciągnięcie inspiracji co do deserów czekoladowych.

    OdpowiedzUsuń