środa, 2 kwietnia 2014

MUFFINY Z GRANOLĄ

Muffiny szybkie i bardzo sycące. Spora ilość użytej w cieście granoli sprawiła, że jeden muffin na dłuższy czas nasycił mój organizm. Przygotowaniem ciasta zajmowały się moje dwie małe kucharki. Od jakiegoś czasu żaden wypiek nie może się bez nich obejść. To dobrze, bo dzięki takiemu pomaganiu ‘przed’, wszystko później lepiej smakuje. Jeśli nie macie gotowej granoli, polecam przepisy na Granolę Cynamonową lub Musli. Muffiny  bardzo dobre na śniadanie, drugie śniadanie, podwieczorek, jako przekąska i co tylko chcecie. Nigella Lawson słusznie nazwała te muffiny śniadaniem o każdej porze dnia.






MUFFINY Z GRANOLĄ
Składniki:
225g mąki pszennej
1 łyżeczka sody
¼ łyżeczki soli
1 jajko
250ml maślanki
140g cukru brązowego
80ml oliwy
250g granoli
Suche składniki przesiać do miski. Dodać pozostałe składniki. Wymieszać. Przełożyć do foremek. Piec w temperaturze 200°C przez 25 minut.














Brak komentarzy:

Prześlij komentarz