Natka wykazała się szalonym pomysłem na
czekoladowe naleśniki przełożone czekoladowym budyniem. Przepis na ciasto jest ze strony Moje Wypieki. To była czekoladowa eksplozja i czekoladowe szaleństwo.
Tylko dla lubiących mocne doznania smakowe. Naleśniki z dodatkiem czekolady i
kakao miały bardzo intensywny smak. Dlatego najlepiej pasowały do nich lekkie i
delikatne dodatki jak owoce, serek, czy bita śmietana. O tak, bita śmietana i
banany jak najbardziej wpasowały się do czekoladowego tematu. Smakowały
wspaniale.
CZEKOLADOWE
NALEŚNIKI
Składniki:
500ml
mleka
80g
gorzkiej czekolady
1 łyżka
kakao
1 szklanka
mąki pszennej
3 jajka
2 łyżki
stopionego masła
3 łyżki
ciemnego rumu
¼
łyżeczki soli
Mleko
podgrzać. Rozpuścić w nim czekoladę. Wystudzić. Jajka wymieszać z mąką. Dodawać
mleko i pozostałe składniki. Odstawić na godzinę do lodówki. Smażyć naleśniki. Podawać
z owocami, serkiem lub bitą śmietaną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz