środa, 9 kwietnia 2014

CZEKOLADOWE NALEŚNIKI

Natka wykazała się szalonym pomysłem na czekoladowe naleśniki przełożone czekoladowym budyniem. Przepis na ciasto jest ze strony Moje Wypieki. To była czekoladowa eksplozja i czekoladowe szaleństwo. Tylko dla lubiących mocne doznania smakowe. Naleśniki z dodatkiem czekolady i kakao miały bardzo intensywny smak. Dlatego najlepiej pasowały do nich lekkie i delikatne dodatki jak owoce, serek, czy bita śmietana. O tak, bita śmietana i banany jak najbardziej wpasowały się do czekoladowego tematu. Smakowały wspaniale.





CZEKOLADOWE NALEŚNIKI
Składniki:
500ml mleka
80g gorzkiej czekolady
1 łyżka kakao
1 szklanka mąki pszennej
3 jajka
2 łyżki stopionego masła
3 łyżki ciemnego rumu
¼ łyżeczki soli
Mleko podgrzać. Rozpuścić w nim czekoladę. Wystudzić. Jajka wymieszać z mąką. Dodawać mleko i pozostałe składniki. Odstawić na godzinę do lodówki. Smażyć naleśniki. Podawać z owocami, serkiem lub bitą śmietaną.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz