wtorek, 18 sierpnia 2015

WODA AROMATYZOWANA POMARAŃCZĄ

Wiem, że tym wpisem „nie odkryłam Ameryki”, ale mam nadzieję, że niektórym osobom mój pomysł przypadnie do gustu. Dziś prezentuję sposób na podanie wody aromatyzowanej cytrusami. Plastrami pomarańczy i cytryny. Dzięki nabiciu plastrów na patyczki, owoce nie będą utrudniać nalewania napoju i nie wpadną do szklanki. Można też zrobić w podobny sposób połączenie cytryny ze świeżą miętą. Polecam.







WODA AROMATYZOWANA POMARAŃCZĄ
Składniki:
1 pomarańcza
1 cytryna
2 litry wody mineralnej
Plastry owoców nabijać naprzemiennie na patyczek do szaszłyków. Powstały szaszłyk włożyć do dużego dzbanka. Zalać wodą. Podawać schłodzone.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz