środa, 26 sierpnia 2015

MROŻONY POSSET Z SYROPEM Z KWIATÓW CZARNEGO BZU

Zaskakująco prosty deser. Zaskakuje też swoim smakiem. Bardzo oryginalny. Taki deser śmiało można podać na wystawnej kolacji. Przepyszny w swej prostocie. Przepis z programu Mary Berry. Ten posset jest mrożony. Można podawać go również w prostszej wersji. Po ubiciu, krem należy przełożyć do kieliszków i wstawić do lodówki na co najmniej godzinę.




MROŻONY POSSET Z SYROPEM Z KWIATÓW BZU
Składniki:
250ml śmietanki 30%
Śmietankę lekko ubijać. Dolewać syrop. Gotowy krem wstawić do zamrażarki. Zamrożony posset zmiksować na gładki krem. Nałożyć do kieliszków. Udekorować. Podawać.
            Dekoracja:
6 kostek białej czekolady
6 truskawek lub inne owoce
1 łyżka cukru pudru
Deser posypać wiórkami czekolady. Ułożyć owoce. Wierzch posypać cukrem pudrem.











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz