Zaskakująco prosty deser. Zaskakuje też
swoim smakiem. Bardzo oryginalny. Taki deser śmiało można podać na wystawnej
kolacji. Przepyszny w swej prostocie. Przepis z programu Mary Berry. Ten posset
jest mrożony. Można podawać go również w prostszej wersji. Po ubiciu, krem
należy przełożyć do kieliszków i wstawić do lodówki na co najmniej godzinę.
MROŻONY POSSET Z SYROPEM Z KWIATÓW BZU
Składniki:
250ml śmietanki 30%
Śmietankę lekko ubijać. Dolewać syrop. Gotowy krem wstawić
do zamrażarki. Zamrożony posset zmiksować na gładki krem. Nałożyć do kieliszków.
Udekorować. Podawać.
Dekoracja:
6 kostek białej czekolady
6 truskawek lub inne owoce
1 łyżka cukru pudru
Deser posypać wiórkami czekolady. Ułożyć owoce. Wierzch
posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz