wtorek, 11 czerwca 2013

SPAGHETTI AL TONNO

Tym spaghetti z tuńczykiem poczęstowała mnie koleżanka po powrocie z Włoch. Gdy wprosiłam się do niej z wizytą, zażyczyłam sobie włoskie smaki na stole. I tak oto ten prosty makaron podbił moje serce i moje kubki smakowe. Tuńczyk, pomidory, oliwki. Nic dodać, nic ująć.






SPAGHETTI Z TUŃCZYKIEM
Składniki:
200g makaronu spaghetti
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 puszka tuńczyka w oleju
2 pomidory
10 zielonych oliwek
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu
50g parmezanu
Makaron ugotować. Piórka cebuli i posiekany czosnek przysmażyć na oliwie. Dodać tuńczyka odsączonego z oleju i przyprawy. Smażyć przez chwilę do połączenia smaków. Dodać makaron, pokrojone pomidory
i oliwki. Wszystko wymieszać. Podawać posypane tartym parmezanem.






1 komentarz: