piątek, 1 maja 2015

KAKAOWE BISCOTTI Z WIŚNIAMI I MIGDAŁAMI

Oto moja kolejna wariacja w temacie biscotti. Miały być z czekoladą, ale jest za to aromatyczne kakao. W ciastkach królują wyraziste wiśnie z syropu w towarzystwie delikatnych migdałów.






KAKAOWE BISCOTTI Z WIŚNIAMI I MIGDAŁAMI
Składniki:
3 jajka
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
2 ½ szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
¼ łyżeczki soli
2 łyżki kakao
2 łyżki miodu
¾ szklanki obranych migdałów
¾ szklanki wiśni z syropu
Składniki ciasta zagnieść. Dodać bakalie. Wymieszać. Z ciasta uformować dwa lekko spłaszczone wałki. Piec w temperaturze 200°C przez 20 minut. Lekko przestudzić. Ciasto pokroić w skośne kromki grubości 1,5 centymetra. Ułożyć płasko na blaszce. Piec je jeszcze przez 15 minut.










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz