poniedziałek, 2 lutego 2015

BATON MUSLI

Przepis na baton musli wydaje się prosty: płatki, bakalie i coś do ich zlepienia. Ja oparłam się na proporcjach z programu Wiem Co Jem. Rolę składnika łączącego pełni tu mleko skondensowane słodzone. Batony są słodkie i chrupiące. Doskonałe jako przekąska na drugie śniadanie lub zdrowy zapełniacz między posiłkami. Batoniki są naprawdę smaczne. Polecam.







BATON MUSLI
Składniki:
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
250g płatków owsianych
100g suszonej żurawiny
125g nie solonych fistaszków
125g pestek słonecznika i dyni
75g wiórków kokosowych
Wszystkie składniki wymieszać. Masę wyłożyć na blachę o wymiarach 25x35 centymetrów wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 130°C przez 45-60 minut. Po wyjęciu z formy masę pokroić w prostokątne batony.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz