piątek, 2 stycznia 2015

DAKTELLA

Daktella to bardzo ciekawy słodki wynalazek. Na kanapki się nie nadaje, lecz jako dodatek do słodkich przekąsek, owocowych chipsów, naleśników, racuszków, nadzienie babeczek czy drożdżówek - owszem. Jest bardzo słodka, chociaż nie zawiera cukru. Jest to świetna opcja na zdrowy, słodki przysmak. Mój przepis pochodzi z programu Szczypta Smaku. Na kanapki polecam natomiast Krem Czekoladowo - Orzechowy.






DAKTELLA
Składniki:
100g suszonych daktyli bez pestek
½ szklanki wody
1 łyżeczka oleju kokosowego
1 łyżeczka kakao
50g prażonych orzechów laskowych
Daktyle gotować w wodzie przez 10-15 minut. Przełożyć do blendera. Dodać 1 łyżkę wody z gotowania daktyli, kakao, olej i zmielone orzechy. Miksować na gładką pastę.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz