sobota, 15 listopada 2014

JUŻ CZAS! JUŻ CZAS NA PIERNIK!

Moi Drodzy,
W telewizji śnieg i choinki pojawiły się już 1-go listopada. W sklepach pewnie też można odnaleźć świąteczne akcenty. Pora, aby w naszej kuchni również zapachniało Bożym Narodzeniem. Nadszedł czas na przygotowanie zaprawy i ciasta na Piernik Staropolski. Ciasto wymaga wielotygodniowego leżakowania dlatego trzeba zabrać się do pracy już teraz. Zwieńczeniem tego poświęconego czasu, oprócz oczywiście wspaniałego ciasta, będą spokojne dni tuż przed Wigilią, ponieważ Piernik Staropolski piecze się na 7 dni, a przekłada 4 dni przed Świętami. Piernik jest przepyszny, dlatego szczerze polecam przepis. A tych, którzy nie zdążą z przygotowaniem ciasta, chętnie poczęstuję moim.
Wpis ten dedykuję mojej Siostrze oraz jej koleżankom z Silvera, które, niczym najlepszy kalkulator, wyliczyły ten idealny czas rozpoczęcia przygotowania ciasta piernikowego =)







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz