Lody morelowe z tymiankiem, znalezione na
blogu CioccolattoGatto, były wspaniałym pomysłem na ożywienie morelowego smaku.
Tymianek dodał nieco charakteru lodom i samym morelom. Bazą przepisu było mleko
skondensowane. Bardzo dobrze sprawdza się ono w przypadku domowych lodów,
ponieważ nie wymagają one tak częstego mieszania, a nawet nie trzeba ich mieszać
w ogóle. Do tego lody są kremowe, puszyste i łatwo dają się porcjować. Morele i
tymianek to całkiem dobrana para. Polecam lody. Polecam także dżem morelowy z
tymiankiem.
LODY MORELOWE Z TYMIANKIEM
Składniki:
500g moreli
200g mleka skondensowanego słodzonego
200ml śmietanki
4 łyżki likieru morelowego
¼ łyżeczki świeżego tymianku
Wszystkie składniki zmiksować
blenderem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz