niedziela, 18 sierpnia 2013

LODY MORELOWE Z TYMIANKIEM

Lody morelowe z tymiankiem, znalezione na blogu CioccolattoGatto, były wspaniałym pomysłem na ożywienie morelowego smaku. Tymianek dodał nieco charakteru lodom i samym morelom. Bazą przepisu było mleko skondensowane. Bardzo dobrze sprawdza się ono w przypadku domowych lodów, ponieważ nie wymagają one tak częstego mieszania, a nawet nie trzeba ich mieszać w ogóle. Do tego lody są kremowe, puszyste i łatwo dają się porcjować. Morele i tymianek to całkiem dobrana para. Polecam lody. Polecam także dżem morelowy z tymiankiem.







LODY MORELOWE Z TYMIANKIEM
Składniki:
500g moreli
200g mleka skondensowanego słodzonego
200ml śmietanki
4 łyżki likieru morelowego
¼ łyżeczki świeżego tymianku
Wszystkie składniki zmiksować blenderem.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz