Ubóstwiam Nigellę. Nie
tylko przez sposób w jaki gotuje, ale też przekonałam się, że jej przepisy są
bardzo apetyczne. Jak to zwykle u Nigelli bywa, deser był prosty w
przygotowaniu, a podczas jedzenia czuło się eksplozję smaków. Zaskoczyła mnie
zarówno słodycz i chrupkość bezy, jak też smak i struktura truskawek. Zwykle
truskawki w deserach były w formie musu lub w całości. Tu po raz pierwszy owoce
kroiłam. Byłam zaskoczona wrażeniem deseru. Do dziś jestem. I do dziś go
uwielbiam. Truskawki można oczywiście zastąpić innymi owocami, deser będzie
równie pyszny. Ja pokochałam go właśnie za te truskawki w połączeniu z chrupką
bezą i zawsze pyszną bitą śmietaną.
BAŁAGAN
W ETON
Składniki:
750ml
śmietanki 30%
3
łyżeczki cukru pudru
1 szklanka pokruszonych bez
3 łyżeczki
soku z granatów
750g
posiekanych truskawek
Truskawki
posypać cukrem i skropić sokiem. Śmietankę ubić. Dodać pokruszone bezy i 2/3
truskawek. Wymieszać. Deser przekładać do pucharków. Wierzch przybrać pozostałymi truskawkami. Serwować od razu po przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz