piątek, 22 lipca 2016

BANANOWY BUDYŃ JAGLANY



Dość szybki i prosty w wykonaniu. Z dodatkiem sporej ilości bananów, które służą tu również jako słodzik. Jeśli słodycz bananów będzie dla Was niewystarczająca, można dodać miodu lub cukru. Budyń posypałam orzeszkami, żeby przełamać jego jednolitą konsystencję. Przepis oparty na sprawdzonym już Czekoladowym Budyniu Jaglanym. Polecam na zdrowy i słodki podwieczorek. A jeśli będziecie mieć czas rano, to nawet na śniadanie.







BANANOWY BUDYŃ JAGLANY
Składniki:
½ szklanki kaszy jaglanej
2 ½ szklanki mleka
500g bananów
1 łyżka miodu
2 łyżki prażonych fistaszków
Kaszę przelać wrzątkiem. Wsypać do garnka. Wlać mleko. Gotować na małym ogniu przez 15 minut. Ciepłą kaszę zmiksować na gładko. Dodać pokrojone banany. Zmiksować. Można dosłodzić miodem. Budyń nałożyć do pucharków. Posypać prażonymi fistaszkami.











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz