Dość szybki i prosty w wykonaniu. Z
dodatkiem sporej ilości bananów, które służą tu również jako słodzik. Jeśli
słodycz bananów będzie dla Was niewystarczająca, można dodać miodu lub cukru.
Budyń posypałam orzeszkami, żeby przełamać jego jednolitą konsystencję. Przepis
oparty na sprawdzonym już Czekoladowym Budyniu Jaglanym. Polecam na zdrowy i słodki
podwieczorek. A jeśli będziecie mieć czas rano, to nawet na śniadanie.
BANANOWY BUDYŃ JAGLANY
Składniki:
½ szklanki kaszy jaglanej
2 ½ szklanki mleka
500g bananów
1 łyżka miodu
2 łyżki prażonych fistaszków
Kaszę przelać wrzątkiem. Wsypać
do garnka. Wlać mleko. Gotować na małym ogniu przez 15 minut. Ciepłą kaszę zmiksować
na gładko. Dodać pokrojone banany. Zmiksować. Można dosłodzić miodem. Budyń
nałożyć do pucharków. Posypać prażonymi fistaszkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz