piątek, 20 maja 2016

CZEKOLADOWY BUDYŃ Z KASZY JAGLANEJ



Oto wspaniały pomysł na słodki, sycący i zdrowy podwieczorek. Swoją konsystencją i smakiem przypomina mi masę do wafla z mlekiem w proszku, którą każdy chętnie podjadał jeszcze zanim trafiła między blaty andruta. Budyń z programu Marty Dymek. Polecam. Pamiętajcie, kasza sama się gotuje, więc nie ma przy niej tak wiele pracy.

 



CZEKOLADOWY BUDYŃ Z KASZY JAGLANEJ
Składniki:
½ szklanki kaszy jaglanej
2 ½ szklanki mleka
1 łyżka oleju
12 suszonych daktyli
100g gorzkiej czekolady
50g prażonych płatków migdałów
50g prażonych płatków kokosa
½ szklanki pestek granata
Kasę przelać wrzątkiem. Zalać mlekiem. Dodać olej i daktyle. Gotować na małym ogniu przez około 15 minut. Dodać czekoladę. Zblendować na gładką masę. Budyń nałożyć do pucharków. Posypać migdałami, kokosem i granatem.









1 komentarz: