piątek, 27 listopada 2015

KLONOWA GRANOLA

Ile istnieje wersji granoli? Tyle, na ile pozwala nam wyobraźnia. Dziś granola okraszona słodyczą i aromatem syropu klonowego. Idealnie pasują do niej orzechy włoskie oraz słodko-kwaśne suszone morele. Inspiracja ze strony Moje Wypieki.






KLONOWA GRANOLA
Składniki:
3 szklanki płatków owsianych
1 szklanka orzechów włoskich
½ szklanki syropu klonowego
¼ szklanki cukru trzcinowego
2 łyżki oleju
¼ łyżeczki soli
½ szklanki ziaren słonecznika
1 szklanka suszonych moreli
Wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem moreli. Piec w temperaturze 160°C przez 25-30 minut. Studzić w piekarniku. Dodać pokrojone morele. Wymieszać.











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz