czwartek, 4 września 2014

CZEKOLADOWE MISECZKI

Dziś będzie bez przepisu, a jedynie delikatny zarys tego deseru. Czekoladowe Miseczki Black Forest przygotowałam po obejrzeniu Inspiracji Rachel Khoo. Składniki natomiast były pozostałością po Torcie Węgierskim (nadprogramowy blat ciasta i trochę wiśni w zalewie). Miało nie być przepisu ale opiszę Wam, jak zrobić czekoladowe miseczki.







CZEKOLADOWE MISECZKI
Składniki:
200g gorzkiej czekolady
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dwa małe balony nadmuchać do średnicy max 10 centymetrów. Każdy balonik zanurzać do połowy w czekoladzie. Odłożyć na tacę wyścieloną folią spożywczą. Schłodzić w lodówce, aż czekolada zastygnie. Balony ponownie zanurzyć w czekoladzie. Gdy czekolada zastygnie, należy ostrożnie przeciąć balon nożyczkami. Nie przekłuwać, aby miseczka nie pękła. Resztki balonu wyjąć ze środka miseczki. Nakładać dowolny deser, np. z przepisu Black Forest w Szklankach.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz