czwartek, 18 września 2014

BABECZKI BROWNIE Z MALINAMI

Siedzę i siedzę, piszę i piszę... i zajadam się pysznie czekoladowymi babeczkami. Babeczki z przepisu z Moich Wypieków należały do tych robionych pod wpływem chwili ‘czyt. zachcianki’. Początkowo miały być nadziane wiśniami ale skoro maliny jeszcze zaglądają z krzaczka trudno zadowolić się wiśniami ze słoika. Babeczki, mimo, że w typie brownie, nie były zbyt ciężkie i zbite. Kawałki malin przełamały zdecydowany smak czekolady. Ale i tak nic nie jest w stanie zdominować tego charakterystycznego posmaku czekolady na podniebieniu typowego dla brownie. Mmm...






BABECZKI BROWNIE Z MALINAMI
Składniki:
100g masła
100g gorzkiej czekolady
2 jajka
180g cukru
100g mąki
¾ łyżeczki proszku do pieczenia
150g malin
Czekoladę rozpuścić z masłem. Przestudzić. Dodać roztrzepane jajka, cukier, mąkę i proszek. Wymieszać. Dodać maliny. Ciasto przełożyć do foremek do ¾ wysokości. Piec w temperaturze 180°C przez 20 minut. Wierzch można posypać cukrem pudrem.













Brak komentarzy:

Prześlij komentarz