środa, 12 lutego 2014

JABŁKA Z DZIURKĄ

Jabłka z dziurką zrobiłam na specjalne zamówienie dziewczyn. Przepis ten odnalazły w książeczce o Martynce. Wypróbowałyśmy go. Jabłka były przepyszne. Mięciutkie i słodziutkie. Dość szybkie w przygotowaniu. Prezentowały się całkiem nieźle.






JABŁKA Z DZIURKĄ
Składniki:
5 jabłek
1 szklanka cukru
1 szklanka wody
½ szklanki powideł śliwkowych
Z wody i cukru zagotować syrop. Jabłka obrać i wydrążyć gniazda nasienne. Owoce przełożyć do gęstniejącego syropu. Gotować, aż jabłka staną się szkliste. Jabłka ułożyć na półmisku. Do dziurek nałożyć powidła. Polać odrobiną syropu.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz