piątek, 2 października 2015

CIASTECZKA Z KOLOROWYMI CUKIERECZKAMI

Oj, wiele przepisów na te ciasteczka znajduje się w sieci. Szkoda, że większość rozpływa się podczas pieczenia. Tak, wiem, że trzeba je dobrze schłodzić przed pieczeniem. Nie odpowiadały mi konsystencja i smak tego ciasta, dlatego użyłam swojego sprawdzonego przepisu na Ciasteczka. Bez problemów, bez ceregieli, bez stresu, czy ‘nie popłyną’. Oczywista oczywistość – frajda dla dzieciaków.




CIASTECZKA Z KOLOROWYMI CUKIERECZKAMI
Składniki:
250g mąki pszennej
120g masła
80g cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 jajko
150g kolorowych cukierków typu lentilki
Wszystkie składniki ciasta zagnieść. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Ułożyć na blaszce. Spłaszczyć dłonią. Na ciastkach ułożyć cukiereczki. Piec w temperaturze 200°C przez 7-10 minut.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz