piątek, 30 grudnia 2016

KINDER COUNTRY

W moja wersja ciasta Kinder Country jest bardziej oficjalna, czyli na biszkopcie. W oryginale na spód ciasta dajemy herbatniki. Do tego lekka i oryginalna masa z preparowaną pszenicą. Fajne to ciacho. Polecam. Inspirowane zdjęciem ze strony Kotlet.tv.









KINDER COUNTRY
Biszkopt:
4 jaja
¾ szklanki cukru
½ szklanki mąki pszennej
¼ szklanki mąki ziemniaczanej
Białka ubić na sztywno. Stopniowo dodawać cukier. Wlać żółtka. Wsypać mąkę. Delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do prostokątnej formy o wymiarach 25x35 centymetrów. Piec w temperaturze 160ºC przez 30 minut.
            Masa jasna:
300ml śmietanki 30%
250g serka mascarpone
150g białej czekolady
200g preparowanej pszenicy (kangus)
Śmietankę ubić z serkiem. Dodać stopioną czekoladę i pszenicę. Wymieszać.
            Masa ciemna:
150ml śmietanki 30%
150g mlecznej czekolady
Śmietankę ubić. Dodać stopioną czekoladę.
            Dodatkowo:
½ szklanki pszenicy preparowanej
100g herbatników
50g stopionej gorzkiej czekolady
            Kolejność warstw:
Biszkopt – masa jasna – herbatniki – masa ciemna – pszenica preparowana - czekolada.

 
















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz