W moja wersja ciasta Kinder Country
jest bardziej oficjalna, czyli na biszkopcie. W oryginale na spód ciasta dajemy
herbatniki. Do tego lekka i oryginalna masa z preparowaną pszenicą. Fajne to
ciacho. Polecam. Inspirowane zdjęciem ze strony Kotlet.tv.
KINDER COUNTRY
Biszkopt:
4 jaja
¾ szklanki cukru
½ szklanki mąki pszennej
¼ szklanki mąki ziemniaczanej
Białka ubić na sztywno. Stopniowo
dodawać cukier. Wlać żółtka. Wsypać mąkę. Delikatnie wymieszać. Ciasto przelać
do prostokątnej formy o wymiarach 25x35 centymetrów. Piec w temperaturze 160ºC
przez 30 minut.
Masa
jasna:
300ml śmietanki 30%
250g serka mascarpone
150g białej czekolady
200g preparowanej pszenicy
(kangus)
Śmietankę ubić z serkiem. Dodać
stopioną czekoladę i pszenicę. Wymieszać.
Masa
ciemna:
150ml śmietanki 30%
150g mlecznej czekolady
Śmietankę ubić. Dodać stopioną
czekoladę.
Dodatkowo:
½ szklanki pszenicy preparowanej
100g herbatników
50g stopionej gorzkiej czekolady
Kolejność
warstw:
Biszkopt – masa jasna –
herbatniki – masa ciemna – pszenica preparowana - czekolada.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz