niedziela, 15 grudnia 2013

KOKOSOWE CHOINKI

Takie smaczne choinki były dodatkiem do świątecznych babeczek na stronie Icedjems. Pomarańczowo - cynamonowe babeczki już wypróbowałam. Były pyszne, utrzymane w korzenno – cytrusowych, świątecznych aromatach. Rożki natomiast stanowiły nie tylko dodatek dekoracyjny, ale same w sobie były smaczne. Było to połączenie białej czekolady z wiórkami kokosowymi na tle chrupiącego wafelka. Powstał smakołyk nie tylko dla dzieci, chociaż dla dzieci w szczególności, ze względu na kolorowe cukiereczki. Polecam wafelkowe choineczki jako wesoły dodatek do świątecznego stołu.



KOKOSOWE CHOINKI
Składniki:
12 wafelków do lodów w kształcie stożka
200g białej czekolady
200g wiórków kokosowych
1 opakowanie cukrowych perełek
Czekoladę stopić. Każdy rożek moczyć w czekoladzie. Obtoczyć w wiórkach kokosowych. Odstawić do zastygnięcia. Choinki dekorować perełkami, przyklejając je na kleks białej czekolady. Gotowe choinki ustawić na babeczce. Można je przykleić roztopioną czekoladą.






W wersji BLACK  z ciemną czekoladą i orzeszkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz