Takie smaczne choinki były dodatkiem do świątecznych
babeczek na stronie Icedjems. Pomarańczowo - cynamonowe babeczki już wypróbowałam.
Były pyszne, utrzymane w korzenno – cytrusowych, świątecznych aromatach. Rożki
natomiast stanowiły nie tylko dodatek dekoracyjny, ale same w sobie były
smaczne. Było to połączenie białej czekolady z wiórkami kokosowymi na tle chrupiącego
wafelka. Powstał smakołyk nie tylko dla dzieci, chociaż dla dzieci w szczególności,
ze względu na kolorowe cukiereczki. Polecam wafelkowe choineczki jako wesoły
dodatek do świątecznego stołu.
KOKOSOWE CHOINKI
Składniki:
12 wafelków do lodów w kształcie stożka
200g białej czekolady
200g wiórków kokosowych
1 opakowanie cukrowych perełek
Czekoladę stopić. Każdy rożek moczyć w czekoladzie. Obtoczyć w wiórkach kokosowych. Odstawić do zastygnięcia. Choinki dekorować perełkami, przyklejając je na kleks białej czekolady. Gotowe choinki ustawić na babeczce. Można je przykleić roztopioną czekoladą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz