Inspirację do zrobienia takich
bałwanków znalazłam na Moich Wypiekach. Wyglądały tam cudnie, a pomysł
‘melted snowman’ był naprawdę dobry. Moje bałwany nie wyglądały tak efektownie,
jak na w/w stronie. Z tzw. braku laku, czyli gładziutkich i okrąglutkich pianek
ze sklepu, postanowiłam wykorzystać okazję i zrobić pianki w domu. Pianki
wyszły.. jak to pianki. Smaczne, jeśli ktoś lubi cukier. Niestety nie udało mi
się z nich wykroić równych walców na głowy bałwanków. Przypominały za to
roztapiające się bałwany po wichurze z gradobiciem heheh. Wybaczcie. Na
szczęście efekt i tak był niezły.
Przepis na Ciastka Roztapiające Się Bałwanki.
LUKIER
KRÓLEWSKI
Składniki:
2
białka
3
szklanki cukru pudru
Białka
utrzeć z cukrem. W zależności od pożądanej konsystencji, można zwiększyć lub
zmniejszyć ilość cukru.
Bałwanek podczas śnieżycy..
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz