Dziś będzie bez przepisu, a jedynie
delikatny zarys tego deseru. Czekoladowe Miseczki Black Forest przygotowałam po
obejrzeniu Inspiracji Rachel Khoo. Składniki natomiast były pozostałością po
Torcie Węgierskim (nadprogramowy blat ciasta i trochę wiśni w zalewie). Miało
nie być przepisu ale opiszę Wam, jak zrobić czekoladowe miseczki.
CZEKOLADOWE
MISECZKI
Składniki:
200g
gorzkiej czekolady
Czekoladę
rozpuścić w kąpieli wodnej. Dwa małe balony nadmuchać do średnicy max 10 centymetrów .
Każdy balonik zanurzać do połowy w czekoladzie. Odłożyć na tacę wyścieloną
folią spożywczą. Schłodzić w lodówce, aż czekolada zastygnie. Balony ponownie
zanurzyć w czekoladzie. Gdy czekolada zastygnie, należy ostrożnie przeciąć
balon nożyczkami. Nie przekłuwać, aby miseczka nie pękła. Resztki balonu wyjąć
ze środka miseczki. Nakładać dowolny deser, np. z przepisu Black Forest w Szklankach.
Także ja również bywam wielką fanką wszystkiego co czekoladowe. Przede wszystkim lubię różnego rodzaju ciasta oraz desery. Moim ostatnim sukcesem było upieczenie ciasta czekoladowego https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/porady/desery-i-przekaski/jak-upiec-idealne-brownie/ które oczywiście bardzo smakowało moim znajomym. Jestem pewna, że główny składnik czyli czekolada jest w tym cieście najważniejsza.
OdpowiedzUsuń