Siedzę i siedzę, piszę i piszę... i
zajadam się pysznie czekoladowymi babeczkami. Babeczki z przepisu z Moich Wypieków należały do tych robionych pod wpływem chwili ‘czyt. zachcianki’.
Początkowo miały być nadziane wiśniami ale skoro maliny jeszcze zaglądają z
krzaczka trudno zadowolić się wiśniami ze słoika. Babeczki, mimo, że w typie
brownie, nie były zbyt ciężkie i zbite. Kawałki malin przełamały zdecydowany
smak czekolady. Ale i tak nic nie jest w stanie zdominować tego
charakterystycznego posmaku czekolady na podniebieniu typowego dla
brownie. Mmm...
BABECZKI
BROWNIE Z MALINAMI
Składniki:
100g
masła
100g
gorzkiej czekolady
2
jajka
180g
cukru
100g
mąki
¾ łyżeczki
proszku do pieczenia
150g
malin
Czekoladę
rozpuścić z masłem. Przestudzić. Dodać roztrzepane jajka, cukier, mąkę i
proszek. Wymieszać. Dodać maliny. Ciasto przełożyć do foremek do ¾ wysokości.
Piec w temperaturze 180°C
przez 20 minut. Wierzch można posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz