Oj, wiele przepisów na te ciasteczka
znajduje się w sieci. Szkoda, że większość rozpływa się podczas pieczenia. Tak,
wiem, że trzeba je dobrze schłodzić przed pieczeniem. Nie odpowiadały mi
konsystencja i smak tego ciasta, dlatego użyłam swojego sprawdzonego przepisu
na Ciasteczka. Bez problemów, bez ceregieli, bez stresu, czy ‘nie
popłyną’. Oczywista oczywistość – frajda dla dzieciaków.
CIASTECZKA Z KOLOROWYMI CUKIERECZKAMI
Składniki:
250g mąki pszennej
120g masła
80g cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 jajko
150g kolorowych cukierków typu lentilki
Wszystkie składniki ciasta zagnieść. Formować kulki
wielkości orzecha włoskiego. Ułożyć na blaszce. Spłaszczyć dłonią. Na ciastkach
ułożyć cukiereczki. Piec w temperaturze 200°C przez 7-10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz