Oto moja kolejna wariacja w temacie
biscotti. Miały być z czekoladą, ale jest za to aromatyczne kakao. W ciastkach
królują wyraziste wiśnie z syropu w towarzystwie delikatnych migdałów.
KAKAOWE
BISCOTTI Z WIŚNIAMI I MIGDAŁAMI
Składniki:
3 jajka
1
łyżeczka ekstraktu waniliowego
2 ½
szklanki mąki pszennej
2
łyżeczki proszku do pieczenia
¼
łyżeczki soli
2 łyżki
kakao
2 łyżki
miodu
¾
szklanki obranych migdałów
¾
szklanki wiśni z syropu
Składniki
ciasta zagnieść. Dodać bakalie. Wymieszać. Z ciasta uformować dwa lekko
spłaszczone wałki. Piec w temperaturze 200°C przez 20 minut. Lekko przestudzić. Ciasto
pokroić w skośne kromki grubości 1,5 centymetra . Ułożyć płasko na blaszce. Piec
je jeszcze przez 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz