środa, 5 listopada 2014

MIĘKKIE CIASTECZKA Z MUSEM JABŁKOWYM

Przepis na te ciasteczka znalazłam podczas przeszukiwania sieci i porównywania przepisów na ciasteczka BeaconHill. Ponieważ musu jabłkowego mam w tym sezonie pod dostatkiem, postanowiłam dołączyć ciasteczka z musem do planu najbliższych wypieków. Jest to proste ciasto ucierane z dodatkiem czekolady. Bardzo łatwe w przygotowaniu. Najlepsze jest jednak to, że ciasteczka po upieczeniu są bardzo miękkie. Pozostają takie nawet po krótszym czy dłuższym leżakowaniu. Pyszne, słodkie, jabłkowe. Przepis ze strony OhSoDelicioso. Polecam.







MIĘKKIE CIASTECZKA Z MUSEM JABŁKOWYM
Składniki:
250g masła
3 jajka
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
2 szklanki musu jabłkowego
4 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka soli
2 łyżeczki sody
100g gorzkiej czekolady

Masło utrzeć. Dodawać jaja i ekstrakt waniliowy. Mus jabłkowy wymieszać z sodą. Dodawać na przemian z mąką wymieszaną z solą. Wsypać posiekaną czekoladę. Ciastka nakładać łyżką na blachę. Piec w temperaturze 200°C przez 12-15 minut. Jeśli mus jabłkowy będzie niesłodzony, należy dodać do masła 1 szklankę cukru.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz