Przepis na te ciasteczka znalazłam
podczas przeszukiwania sieci i porównywania przepisów na ciasteczka BeaconHill. Ponieważ musu jabłkowego mam w tym sezonie pod dostatkiem, postanowiłam
dołączyć ciasteczka z musem do planu najbliższych wypieków. Jest to proste
ciasto ucierane z dodatkiem czekolady. Bardzo łatwe w przygotowaniu. Najlepsze
jest jednak to, że ciasteczka po upieczeniu są bardzo miękkie. Pozostają takie
nawet po krótszym czy dłuższym leżakowaniu. Pyszne, słodkie, jabłkowe. Przepis
ze strony OhSoDelicioso. Polecam.
MIĘKKIE
CIASTECZKA Z MUSEM JABŁKOWYM
Składniki:
250g
masła
3
jajka
2
łyżeczki ekstraktu waniliowego
2
szklanki musu jabłkowego
4
szklanki mąki pszennej
1
łyżeczka soli
2
łyżeczki sody
100g
gorzkiej czekolady
Masło
utrzeć. Dodawać jaja i ekstrakt waniliowy. Mus jabłkowy wymieszać z sodą.
Dodawać na przemian z mąką wymieszaną z solą. Wsypać posiekaną czekoladę.
Ciastka nakładać łyżką na blachę. Piec w temperaturze 200°C przez 12-15 minut. Jeśli
mus jabłkowy będzie niesłodzony, należy dodać do masła 1 szklankę cukru.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz