Moje kochane sucharki powstały w wersji kawowo – wiśniowej. Bardzo pysznej. Ale które biscotti nie są pyszne? Wiśnie
użyte w ciastkach miały być suszone ale postanowiłam wykorzystać przygotowane
latem Wisienki w Syropie. Była to orzeźwiająca nuta w tym kawowym aromacie.
Smaki doskonale ze sobą harmonizowały. Przepis pochodzi ze strony Marthy Stewart.
BISCOTTI
Z WIŚNIAMI I ESPRESSO
Składniki:
1
łyżka ekstraktu waniliowego
4
łyżki espresso w proszku
2 ½
szklanki mąki pszennej
1
szklanka cukru
2
łyżeczki proszku do pieczenia
¼
łyżeczki soli
3
jajka
¾
szklanki posiekanych orzechów laskowych
¾
szklanki suszonych wiśni
Wanilię
wymieszać z espresso na pastę. Dodać ją do lekko roztrzepanych jajek.
Wymieszać. Sypkie składniki wymieszać w misce. Dodać jajka. Wymieszać. Dodać
orzechy i wiśnie. Zagnieść ciasto. Z ciasta uformować dwa lekko spłaszczone
wałki. Umieścić na blaszce. Piec w temperaturze
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz