Moi Drodzy,
W telewizji śnieg i choinki pojawiły się już 1-go listopada. W
sklepach pewnie też można odnaleźć świąteczne akcenty. Pora, aby w naszej
kuchni również zapachniało Bożym Narodzeniem. Nadszedł czas na przygotowanie
zaprawy i ciasta na Piernik Staropolski. Ciasto wymaga wielotygodniowego
leżakowania dlatego trzeba zabrać się do pracy już teraz. Zwieńczeniem tego
poświęconego czasu, oprócz oczywiście wspaniałego ciasta, będą spokojne dni tuż
przed Wigilią, ponieważ Piernik Staropolski piecze się na 7 dni, a przekłada 4
dni przed Świętami. Piernik jest przepyszny, dlatego szczerze polecam przepis.
A tych, którzy nie zdążą z przygotowaniem ciasta, chętnie poczęstuję moim.
Wpis ten dedykuję mojej Siostrze oraz jej koleżankom z Silvera,
które, niczym najlepszy kalkulator, wyliczyły ten idealny czas rozpoczęcia
przygotowania ciasta piernikowego =)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz