piątek, 9 listopada 2012

ĆWIKŁA NA WŁOSKĄ NUTĘ


Buraczki przyrządzone w ten sposób były dodatkiem do hamburgerów według Gordona Ramsaya. W mojej wersji były podane do drugiego dania, czyli tradycyjnie do ziemniaków. Proporcje wymierzone zostały na moje ‘oko’, ponieważ Mistrz w swoim programie wymieniał jedynie nazwy dodanych składników, bez ich ilości.
Smak buraczków był zaskakujący. Zaskakująco dobry. Troszeczkę nawiązywał swoją ostrością do tradycyjnych buraczków z chrzanem, dlatego użyłam nazwy ‘ćwikła’. Dlaczego na włoską nutę.. ze względu na skład oczywiście.








ĆWIKŁA NA WŁOSKĄ NUTĘ
Składniki:
½ kg ugotowanych buraczków ćwikłowych
1 łyżka octu balsamicznego
½ łyżeczki soli
¼ łyżeczki pieprzu
1 łyżeczka kaparów
1 łyżka natki pietruszki
Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz